Sve je počelo tako što sam čuo melodiju koja me je podsetila na pesmu Glory Box od Portishead. Samo što je ta melodija bila nekoliko decenija starija. I mnogo svečanije obučena. Ispostavilo se da ta konkretna pesma nema veze sa Portishead, ali da jedna druga ima. I onda me to odvelo u istraživanje. A lepo je kad u 43 nešto istražuješ. I tako sam rešio da bar pola sata današnje epizode posvetim tom daydream osećanju. Jer lepo je biti u tom dnevnom dremež fazonu po ovako tmurnoj nedelji.

Od noviteta danas predstavljam friško i genijalno izdanje za Big Thief, novi EP za Khruangbin i Liona Bridžisa, prvi singl sa aprilskog albuma Kurta Vajla, novu solo ploču Edija Vedera, a tu su i Spoon, veterani iz Ostina koji imaju odličan novi album.

Duvamo 50 svećica na klasiku Nila Janga Harvest, a slušamo još Portishead, Trikija, Ajzaka Hejsa, REM, Radiohead, The Delines i mnogo toga još.

Uz neke Gistro FM epizode se lepše drema od drugih. Cenim da je ova današnja jedna od takvih. Uostalom, šta drugo raditi po ovako sivom danu?

Preporuka

share

share