Za neke stvari je potrebno vreme. Vreme tokom tog se razmišlja, hoda, putuje, sedi, leži, krčka i sve to opet. Jedna od tih stvari je 668. Gistro FM epizoda. Konačno se skrčkala.

Nakon pet meseci pauze, ponovo se jednom nedeljno družimo u audio formatu. Svake nedelje rano ujutru nova epizoda će vas čekati na Mixcloudu, a istog dana od 14 do 17h biće emitovana na RadioAparat.com.

Ovo je prva emisija koju sam snimio u Americi. Posebnu zahvalnost za realizaciju ove epizode dugujen Ceci Đolović koja je smiksala muziku i moj glas, ali i Ivanu Lončareviću i Duletu Bauku, bez čijih saveta bih se snimao u fiksni telefon.

Tokom proteklih pet meseci se nakupilo mnogo nove i dobre muzike. Zbog toga danas imamo čak pet albuma nedelje, praktično za svaki mesec po jedan. To su Kamasi Vašington, Pol Veler, Nikolas Krgovič, Elvis Kostelo i Konan Mokasin. Kada za koju nedelju budem pravio listu najdražih albuma ove godine, izvesno je da će se sve ove ploče naći u vrhu.

Što se Gistro evergreen albuma tiče, ove nedelje to je remek-delo koje je nedavno napunilo četvrt veka, a zove se "Gentlemen". Njega su 1993. snimili The Afghan Whigs, grupa uz čije se ploče podižu šake i govoriti truth and nothing but the truth.

Od noviteta, tu je još nova ploča lidera grupe Dinosaur Jr. Džeja Meskisa, novi albumi Kurta Vajla, Cat Power, Spiritualized, Phosphorescent, Still Corners, Čarlsa Bredlija i mnogih drugih.

Kada su u pitanju provereni majstori, danas se kroz emisiju vrzmaju i Vili Nelson, Portishead, Tauns Van Zant, Future Islands, Vlada Divljan, Mazzy Star, Kertis Mejfild, Ferou Senders...

Kada su u pitanju nežive stvari, dugo u životu ništa nisam ovoliko čekao nego da se skrčka ovaj prvi "američki" Gistro. Što se tiče živih, o njima govore gotovo sve ove pesme. Bez njih, teško da bih uspeo da pređem svoj thunder road.

Preporuka

share

share