Kao inspiracija za današnju emisiju poslužila je Odri Hepbern, dama koja je oduvek spajala stil, nedelju, bekstvo od gužve i iskrenost, a upravo većina pesama iz današnje epizode ima veze sa svim tim.

Zbog svega toga, emisiju otvara njena verzija legendarne „Moon River“, a tokom dva i po sata imaćete priliku da čujete još tri obrade ovog besmrtnog hita iz filma „Doručak kod Tifanija“ Henrija Manćinija i Džonija Mersera. 

Današnji Gistro FM je prepun prolećne muzike, a upravo su takva i dva albuma nedelje. Lider grupe Iron & Wine Sem Bim, snimio je sjajnu folk-pop ploču sa Džesikom Hup, a Norvežanin Dilan Mondegrin nam svojim četvrtim studijskim albumom, koji je na tragu grupa Belle & Sebastian i Camera Obscura, puni uši i telo nepretencioznom, prolećnom pop muzikom. 

Od noviteta, slušamo treći singl sa novog albuma PJ Harvey, jednu obradu Elvisa Kostela iz aktuelne HBO serije „Vinyl“, novi album za francuski elektro-pop duo M83, muziku iz filma u „Marie et les naufragés“ (u kom glumi Eric Cantona) koju je komponovao Sebastijen Telije, a tu je i kultni shoegaze/pop bend iz devedesetih Lush, koji je snimio novu muziku prvi put posle 20 godina. 

Kultni drugi album nemačke grupe Faust, koja je uticala na mnoge savremene muzičare, ovonedeljni je Gistro evergeen. Ta ploča i dalje zvuči toliko sveže, da je teško poverovati da je snimljena pre gotovo pola veka. 

Pesma „Mi idemo na more“ je idealna za pakovanje kofera i planiranje puta na Mediteran, a svira je beogradski bend B strane. 

Od stare muzike slušamo šlager koji se vrteo u Jugoslaviji u isto vreme dok je Elvis Prisli bio na vrhuncu karijere, veliki nedeljno-nostalgični hit Kita Karadina iz sedamdesetih, kao i jednu od mojih najdražih Sonic Youth pesama sa ploče „A Thousand Leaves“ (a ne „Murray Street“ kako je moj jezik brži od pameti rekao u emisiji). 

Tu su još novi Bob Dilan, Stiv Gan, stari Pizzicato Five, Soni Šerok, kao i Japancakes u jednoj od najlepših obrada pesme My Bloody Valentine sa albuma „Loveless“. 

I nedelja, i kiša, i sunce, i proleće, i Odri Hepbern lepše izgledaju uz najnoviji Gistro FM. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.