Animal Collective snimili novi EP u amazonskoj prašumi

Prošle godine Animal Collective snimili su ceo "Meeting of the Waters" EP u amazonskoj prašumi, u Brazilu. U novom dokumentarnoj seriji Vicelanda, pod nazivom "Earthworks", imamo prilike da vidimo Geologista (Brian Weitz),  Avay Tare (David Portner) i inženjera zvuka Sonnyja Diperrija u procesu kreiranja ovog projekta. Dok su putovali niz reku Amazon, bend se takođe osvrnuo na veliki problem seče i nestanka prašume.

Geologist je objasno da je razlog izbora ove lokacije to što Animal Collective vole da koriste zvučne semplove: "Obojica, (Avay Tare) i ja, korisitili smo razne semplove i snimke koji su dobijeni direktno iz prirode, i pre nego što smo se nazvali Animal Collective. A želeo sam da dođem na mesto gde je ideja snimanja zvukova prirode nešto što mogu da istaknem u prvi plan".

Epizoda "Earthworks" sa Animal Collective ima 6 delova, koje sve možete pogledati na YouTube kanalu, dok je za sledeće dve epizode najavljena poseta farmi avokada i leptira u Mesiku sa Miguelom, i put niz reku Colorado sa Local Natives.

Preporuka

share

share