Black Lips - Satan’s Graffiti Or God’s Art? [2017]

Black Lips
Satan’s Graffiti Or God’s Art?
Vice / 2017
7.5
7

Na svom osmom albumu Black Lips, garažni rock provokatori iz Atlante vode nas na muzičko putovanje dugo 56 minuta i 18 pesama. Black Lips se kreću kroz muzičke stilove 50ih i 60ih, koji su i poslužili kao osnova za građenje zvuka benda koji postoji gotovo dve decenije.

Album otvara „Occidental Front“  koju bi najlakše mogli opisati ka western psihodeliju. „Can’t Hold On“ je odlična pop pesma inspirisana psihodelijom 60ih je i najupečatljivija na ovom albumu.  

Black Lips su uvek bili otvoreni za eksperimente, tako da i na ovom albumu imamo povremene izlete u free jazz , blagu elektroniku ili, za njih potpuno neobične balade poput „Crystal Night“. Sve jedne u kome muzičkom stilu se oprobaju ono što je sigunro za Black Lips je da će biti originalni.

Album je producirao Sean Lennon a kao gost na albumu pojavio se i Saul Adamczewski gitarista bendova Fat White Family i The Moonlandingz. Za album koji ima ovoliko pesama za očekivati je da će biti prosečnih ili slabijih momenata ali njih je daleko manje od onih dobrih tako da je „Satan’s Graffiti Or God’s Art?” sasvim dobar dodatak u diskografiji ovog benda.

Preporuka

share

share