PRIESTS - Nothing Feels Natural [2017]

Cyborg
PRIESTS
Nothing Feels Natural
Sister Polygon / 2017
8.4
8

PRIESTS su jedni od najupečetljivijih predstavnika nova vašingtonske punk i hardcore scene. Ovaj kvartet, koji čine Katie Alice Greer (vokali), Daniele Daniele (bubanj), Taylor Mulitz (bas), GL Jaguar (gitara) postoji od 2012.godine. Nakon nekoliko singlova i EPja objavljenih prethodnih godina konačno su početkom godina objavili svoj debi album „Nothing Feels Natural“. 

Bes i anksioznost se prelivaju iz politički angažovanih stihova koji su ujedno i poetski način suočavanja i izražavanja frustracijama  koje donosi moderno društvo. Album otvara „Appropriate“ koja kombinuje pank minimalizam i strukturu kroz čvrst ritam Daniele Daniele na bubnju i robusni vokal Katie Alice Greer sa free jazz kakofonijom oslikanu saksofonom Lukea Stewarta.

JJ“ je gitarski pop punk u najboljem obliku. Vokal Greerova dominira nad odličnom melodičnom gitarskom pop linijom u naslovnoj „Nothing Feels Natural“. „Puff“ i „Pink Whitee House“ svojom sirovom punk dinamikom podižu tempo pred sam kraj albuma koji se završva veoma efektno sa dance punk numerom „Suck“. 

Preporuka