Death and Other Details [2024]

Death and Other Details
Hulu / 2024
Režija: 
Yangzom Brauen, James Griffiths, Alrick Riley
Scenario: 
Heidi Cole McAdams, Mike Weiss
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
Engleski

Moj lični stav je da „whodunit“ misterija nikad dosta. Izgleda da je to i stav mnogih producenata pa poslednjih godina imamo gomilu toga.  Nešto toga je dobro ili sasvim pristojno, po neko ostvarenje je i izvrsno, ali naravno ima i onih koji jednostavno ne vrede.

Death and Other Details“ u produkciji HULU-a nikao ne spada u ovu poslednju kategoriju. Ovo je tipično „whodunit“ ostvarenje po naliku na recimo avanturama Hercula Poirota velike Agathe Christie. Čak i glavni „najbolji detektiv na svetu" Rufus Cotesworth (uvek odlični Mandi Patinkin) je nalik modernijoj i manje ekscentričnoj verziji Poirota. Radnja je smeštena na luksuznom kruzeru, tokom plovidbe po Mediteranu. Krstarenje je organizovala super bogata i moćna porodica Collier, koja ovo putovanje sa poslovnim ciljem, da obezbedi novog poslovnog partnera takođe prebogatu kinesku porodicu Chun.

Sama priča kreće nekih dvadesetak godina ranije, kada u eklopziji autombila nastrada majka desetogodinje Imogen Scott (Sophia Reid-Gantzert), inače bliska saradnica patrijarha maločas pomenute porodice Collier Lawrence-a (David Marshall Grant). Collieri preuzimaju brigu maloj Imogen, i u želji da joj, u za nju teškim trenucima, pomognu da što bolje prebrodi veliku nesreću, pozivaju najpoznatijeg detekvita na svetu, maločas pomenutog Rufusa Coteswortha da preuzme slučaj i pronađe ko stoji iza ubistva inače voljene i bezopasne Kire Scott.

Na samom početku krstarenja, dok se još upoznajemo sa likovima, kojih ruku na srce ima podosta, saznamo da je sada dvadesetosmogodišnja Imogen (Violett Beane) odrasla u porodici Collier, da njihovu ćerku Anne (Lauren Patten) i sina Trippa (Jack Cutmore-Scott) smatra svojom porodicom, te da očima ne može da vidi Coteswortha, jer smatra da je napuštanjem slučaja, pre monogo godina izneverio njoj dato obećanje, da će pronaći krivca za smrt njene majke.

Preporuka