SUDS - The Great Overgrowth [2023]

SUDS
The Great Overgrowth
Big Scary Monsters / 2023

Negde krajem januara, obično stavim tačku na izdanja iz prethodne godine i posvetim novim albumima koji počinju da stižu nakon novogodišnjih praznika. Taman sam pomislio da ću i ove godine slično kada su do mene došla još par albuma iz prethodne godine koja sam potpuno propustio i kojima će biti reči u narednim nedeljama.

Prethodne godine nekako mi je nedostajao jedan indie pop album koji bi se baš izdvojio od svega objavljenog. Bilo je 2023. dobrog indie pop ali ne i izuzetnog kao što je 2022. godine bio album grupe Alvvays,Blue Rev“. E pa to mesto je popunio debi album grupe SUDS,The Great Overgrowth“.

SUDS dolaze iz Norviča, i na gitarama su dve devojke Maisie Cater (glavni vokal/gitara) i Dan Godfrey (gitara/prateći vokal) i dva momka kao ritam sekcija Jack Ames (bubanj/vokal) i Harry Mitchell  (bas).

Ovaj kvartet je 2022. godine objavio EP “In The Undergrowth”. Već tada je bilo poptuno jasno da članovi benda poseduju ogroman talenat i izuzetnu veštinu komponovanja ne samo savršenih pop melodija, nego i da u gitarski indie pop udahnu novi život i neizmernu dozu svežine.  Iako sami članovi benda kažu da su inspiraciju za svoju muziku tražili u zvuku pacifičkog severozapada 90ih i kao i Greenwich Village folk sceni 60ih, u potpunosti se da osetiti uticaj britanske brit pop i indie pop scene od 90ih pa do danas.

Preporuka

share