Daughter - Stereo Mind Game [2023]

Daughter
Stereo Mind Game
4AD / 2023
8.7
8

Britanski trio Daughter koji čine Elena Tonra (vokal, gitara, bas , klavir), Igor Haefeli (gitara, bas, klavijature) i Remi Aguilella (bubanj, perkusije), postoje od 2010.godine. Prvi, fantastičan album “If You Leave” objavili su 2013. godine, a tri godine kasnije usledio je, takođe veoma dobar album “Not to Disappear”  i odman sledeće godine “Music from Before the Storm”, soundtrack ya video igru “Before the Storm” koji se uglavnom sastojao od instrumental. I od tada, gotovo šesto godina od benda ništa. Elena Tonra je objavila solo album pod imenom Ex:Re, koji generalno imao sličan vajb, kao i albumi benda, mada nedostajala je ona punoća zvuka koju su Haefeli i Aguillella.

Ove godine, početkom aprila Londonski trio je konačno objavio svoj, zvanični treći studijski album “Stereo Mind Games”. Prvi utisak je da se zvuk benda u suštini nije puno menjao. Njihovu muziku ni ranije nije bilo lako smestiti u granice nekog muzičkog žanra.

Elementi mračnog i ćudljivog indie folka uz povremene uplive shoegaze gitara i eteričnu atmsferu dream popa  je nešto najbliže što se rečima može opisati. Dominantne emocije koje su previrale u njihovoj muzici su melanholija, protkana dubokom tugom.

Preporuka

share

share