bdrmm - I Don't Know [2023]

bdrmm
I Don't Know
Rock Action / 2023
8.5
8

Bdrmm su debitovali 2020.godine odličnim albumom “Bedroom”. Kao i mnoge kolege sa mlade britanske scene, inspiraciju su tražili u muzici 80ih i 90ih, ali za razliku od većine novih bendova, koji se puno oslanjaju na post punk žanr, bdrmm su uzore tražili na shoegaze sceni i muzici bendova My Bloody Valentine, Ride, Slowdive i The Cure.

Bdrmm, su sada kvartet koji čine Ryan Smith (gitara, vokal, sintisajzer) njegov brat Jordan Smith (bas, vokal, sintisajzer), Joe Vickers (gitara, bas),  i Luke Irwing (bubnjevi) dok je bend napustio Danny Hull. Ove godine objavili su drugi album “I Don't Know” za etiketu Rock Action, koju vodi škotski bend Mogwai.

Već na samom početku u pesmi “Alp” može se primetiti da je bend malo proširio svoju muzičku teritoriju. Umesto post rock/shoegaze zvuka koji je dominirao na prvom albumu “Bedroom”, “Alp” je veoma dobra elektronika koja naginje nekoj melanholičnoj dreampop teritoriji.

Sintisajzeri imaju značajniju ulogu na ovom albumu, mada dominantnu samo u pomenutoj “Alps” i u još jednom eteričnom dream pop instrumentalu “Advertisement One”, dok se u ostalim pesmama odlično popunajvaju prostor između gitarskih delova, koji se kreću od nežnih arpeđa do žestokih, urlajućih distorziranih rifova.

Preporuka