Dok na internetu tražim vesti o  petom albumu benda Tool, polako počinjem da sebe vidim kao Vladimira ili Estragona iz Beketovog romana „Čekajući Godoa“. Od njihovog poslednjeg albuma prošlo je više od deset godina. Za to vreme Maynard James Keenan, frontmen benda, sa svojim projektom  Puscifer, objavio je 3 albuma, počeo da se bavi proizvodnjom vina i vlasnik je Caduceus Cellars vinarije, a u novembru mesecu ove godine izlazi njegova autobiografija. I dok fanovi čekaju novi album kao „Second Coming“, ostaje nam da ih pomenemo za njihove jubileje. Ovog proleća je bilo tačno 10 godina od objavljivanja njihovog, do sada poslednjeg albuma „10000 days“, a početkom septembra 20 godina od objavljivanja njihovog drugog albuma „Ænima“.

1993.godine  grundge i gitarska muzika uopšte je bila na svom vrhuncu. Velika popularnost bendova Nirvana, Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Soundgarden, Rage Against The Machine otvorila je put mnogim bendovima kojim su svoju muziku bazirali na čvrstom gitarskom zvuku.

Kao i uvek, kada lešinari iz velikih muzičkih korparacija osete novac, dolazi do hiperprodukcije, koja skoro nikada nije dobra stvar. Anegdote iz tog vremena govore da je bilo dovoljno da imate dugu kosu i svirate teško distorzirane gitare da biste dobili ugovor. To je dovelo do pojave bendova kao Ugly Kid Joe ili Bush, i još kojekakvih pojava koje su na svu sreću ostale zaboravljene u vremenu.

Preporuka

share