Temples - Volcano [2017]

Temples
Volcano
Heavenly / Fat Possum / 2017
6.0
6

Sun Structures“, debi album bitanskog benda Temples, doneo nam je jedan veoma uzbudljiv i moderan psychadelic rock zvuk, bogate muzičke teksture oslikane zvonkim gitarskim linijama, melodičnim bas linijama, psihodeličnom trip atmosferom i lepim melodijama.

Na svom drugom albumu bend je načinio neke promene. kao prvo zvučnoj paleti dodao je i sintisajzere. Iako su u osnovi i dalje gitarske linije koje su oslikavale njihov debi album, melodije na sintisajzeru su ublažile i razvodnjile zvuk koji je krasio „Sun Structures“. 

To čak i nije najveći problem ovog albuma. Dok je „Sun Structures“ zvučao intimno kao album koji je odraz muzike koje sami članovi bend vole i sviraju iz srca, „Volcano“ mnogo više zvuči kao skup pesama za koje bend smatra da bi se dopale drugima, ili preciznije rečeno širokoj publici, na otvorenom prostoru i na velikim festivalima.

Zvuk je pojednostavljen, pun je pompeznih melodija i refrena a sam glas je ili falseto nalik Tame Impala ili poptuno čist  bez efekata koji su davali posebnu draž vokalima na njihovom prvom albumu.

Na „Volcano“ ima par pesama poput „Certanty“, „Open Air“, koje blago odskaču od proseka albuma, koji u celini zvuči neupadljivo, bledo, sterilno i dosadno, veoma nalik muzici njihovih zemljaka iz benda Metronomy

Preporuka

share