Kiki Love to Love [2016]

Kiki, el amor se hace
Crea SGR, Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), Mediaset España
Režija: 
Paco León
Scenario: 
Josh Lawson (based on a film by), Paco León (screenplay)
Zemlja proizvodnje: 
Spain
Jezik: 
Spanish | English | Spanish Sign Language
6.0
6

Kiki, Love to Love je verovali ili ne, španski rimejk američkog filma Džona Losona The Little Death iz 2014. Ono što Pako Leon, autor ovog rimejka, unosi jeste malo razlike i dosta almodovarovskog šmeka.

Na kraju, skoro svaki tematski sličan film sa španskog govornog područja, nekako odmah zaliči na pojedine Almodomarove klasike, pre svega iz osamdesetih.

Kombinacija perverzija, fetiša, seksa, humora i raznih bizarnosti odmah podseti na starog dobrog Pedra. Pako Leon nosi to breme na svojim leđima, i to stoički. Skoro ništa ne menja, niti vizuelno, niti estetski, ni dramski, a i karakterno, njegovi su junaci samo smešteni u moderno doba, dok su jednako blesavi kao i junaci iz filmova starijeg kolege.

Ono što je naravno neminovno, jeste identifikacija Leonov, kao i Losonovog filma, sa klasikom Vudija Alena iz sedamdesetih Sve što ste ikada želeli da znate o seksu, a niste smeli da pitate. Međutim, Alen odavno igra u svojoj ligi, tako da osim neosporne temetske sličnosti, da ne kažem „ripofčine“, Leonov i Losonov film zaostaje na svim poljima narativne i vizuelne estetike.

Leonov film ima par dobrih gegova, nekoliko smešnih situacija, naravno, s obzirom da imamo pet paralelnih priča, dinamika filma je apsolutno prilagođena današenjem prosečnom gledaocu mejnstrim proizvoda – uđi, izađi, udari, zbuni, nasmej, brzo, kratko, efikasno, a onda svi lepo kući, na varenje dobro nađubrenih proizvoda. 

Preporuka

share

share