Divinity – Original Sin

Divinity – Original Sin
Larian Studios
9.0
9
Zahvaljujući Kickstarteru, ljudi iz Larian Studija nisu za vratom imali izdavača koji je tražio brz obrt kapitala i političku korektnost. Mogli su da razvijaju svoju ideju do kraja i po mom mišljenju su odradili odličan posao. Atmosfera igre, lepota grafike, dubina priče…sve je tu.
 
Igru započinjete kreiranjem ne jednog već dva lika. Meni je kod RPG naslova to uvek bilo interesantno, tako da je ovde zadovoljstvo duplirano. Vodite jedan muški i jedan ženski lik. Pri kreiranju likova, trudite se da se oni dopunjuju i u veštinama ali i u karakteru. Kao i u stvarnom životu, možete zamisliti koliko je teško sve to uskladiti i u virtuelnom svetu. Različiti karakteri likova će kasnije na određene događaje reagovati na svoj način, dobijajući bonuse zahvaljujući tim reakcijama.
Još jedna interesantna stvar kod ove igre jeste kreiranje  objekata. Od običnog drvenog kolca, koji dobijate spajanjem noža i panja, pa do složenih knjiga magije i magičnih predmeta…sve možete napraviti sami. Samo je potrebno malo veštine od vaših likova i puno sreće/vremena od vas. Postoje na stotine kombinacija i prosto se iznenadite do kojih finesa su kreatori igre otišli.
 
Ipak, vrhunac igre je borba. Potezna, izometrijska, začinjena kombinovanjem elemenata. U borbi možete da bacite ulje ili kiselinu na protivnike pa ih posle upalite, ili ih prvo dobro pokvasite pa protresete strujom. Pri tome morate biti obazrivi jer se pri takvim kombinacijama polje dejstva može proširiti i na tlo pod vašim nogama

Preporuka

share