Illum Sphere - Ghosts Of Then and Now [2014]

Illum Sphere
Ghosts Of Then and Now
Ninja Tune, 2014
7.8
8

Ryan Hunn, DJ i jedan od osnivača Hoya Hoya noćnog kluba u Mančesteru potpisuje ovaj album. Ako mislite da je ovo još jedan DJ promo materijal, varate se.
Ninja Tune je već decenijama platforma za prijem alternativne elektronske muzike i neretko se dešava da diktira trendove u njoj. U ovom slučaju, u njihovoj kolekciji je Illum Sphere i to rame uz rame sa već nadaleko poznatim Bonobo. To nije tako čudno jer oba umetnika koriste eksperimentalne i alternativne koncepte, koji se kroz produkciju predstavljaju slušaocima u svarljivoj formi, a opet, ne gube od svoje apstraktnosti i originalnosti koja im leži u osnovi.

Na albumu ima dosta kombinacija iz dva sveta - akustičnog i onog kompjuterski generisanog, što u ritmovima, što u melodijama. Dosta je pažnje posvećeno semplovima živih instrumenata u fank i džez muzici koji su suprotstavljeni kompleksnim, sinkopiranim, veštačkim ritmovima. Prirodni i kompjuterski zvukovi se ovde stalno sudaraju, ali i koegzistiraju na neobično dobar način. Ghosts Of Then And Now je album bogatog zvuka. Kritike su ga prepoznale kao delo jednistvenog talenta. Nadam se da ćemo imati prilike da čujemo još neki album Illum Sphere u bliskoj budućnosti.

Preporuka

share