Lapalux - Lustmore [2015]

Lapalux
Lustmore
Brainfeeder, 2015
7.5
7

Mnogi kvalitetni albumi elektronske muzike vas osvoje tako što uspeju da pogode poseban sklop emocija. U kombinaciji sa vašim osećanjima i aspiracijama, uvuku se duboko pod kožu i tu ostaju dok traje sećanje. Što je veći njihov tematski integritet, to je duži njihov rok trajanja u našoj memoriji.
Drugi album Lapalux, izdat za Brainfeeder, muzičku kuću osnivača Flying Lotus, pretenduje da postane jedan od pomenutih kvalitetnih albuma, stvarajući atmosferu blage nostalgije koja zvuči kao da dolazi iz budućnosti.
Lapalux je zapravo Stjuart Hauard (Stewart Howard), muzički producent iz Eseksa (Engleska). Njegov prvi album „Nostalchic“ je izašao pre dve godine, takođe za Brainfeeder.

Na novom albumu, Lustmore, Hauard se fokusirao da, po njegovim rečima, sklopi album kao imaginarno vizuelno iskustvo. Inspiracija je došla od muzičkih podloga starih filmova, uglavnom naučno-fantastičnog žanra. Zaista, mnoge numere liče na alternativne verzije iz filmova Blade Runner i Odiseja 2001.
Album ne bi bio to što jeste bez pevačice predivnog glasa, po imenu Andreya Triana. Ona je od ranije poznata po saradnji sa Bonobom i Flying Lotus i u ovom žanru se oseća „kao kod kuće“. Upotpunila je atmosferu neprekidne koktel žurke negde na kraju vaseljene i čeka na nas da jednog dana, nadam se u bliskoj budućnosti, stignemo do nje.

Preporuka

share