Pogledajte animu Blade Runner:2022

"Blade Runner: 2049" je svakako jedan on najočekivanijih filmova ove godine i nastavak kultnog filma "Blade RunnerRidleya Scotta iz 1982.godine. Do premijere je ostalo nešto manje od mesec dana i kako bi nas pripremili,  tvorci ovog filma snimli su tri kratka filma koji će gledaocima objasniti šta se dešavalo u Blade Runner univerzumu u periodu od trideset godina, nakon radnje u originalnom filmu. 

Već ste imali prilike da pogledate prvi od tri kratke filma "Nexus: 2036" , i upoznate jezivog Niandera Wallacea, koga glumi odlični Jared Leto, kao drugi kratki film nazvan "2048: Nowhere to Run" sa Dave Bautistom u glavnoj ulozi, koji se takođe pojavljuje i u "Blade Runner:2049" u jednoj od glavnih uloga. I ovaj film je, kao i prvi režirao Luke Scott, sin Ridleya Scotta.

Sada imate prilike da pogledate treći kratki film "Blade Runner 2022" koji je animiran i scenario je napisao i režirao Shinichiro Watanabe (Cowboy Bebop) dok su muziku radili Flying Lotus. Na osnovu ovog kratkog filma deluje da bi Watanabe bio savršen izbor za anima seriju zasnovanu na Blade Runneru, ako do toga ikada dođe.

U glavnim ulogama su Harrison Ford ponovo kao Ricka Deckarda i Ryan Gosling, a u filmu još glume i Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista, Edward James Olmos i Jared Leto. Ovaj film režira Denis Vilaneuve (Prisoners, Sicario, Arrival), dok je Ridley Scott u ulozi producenta. Pre nekoliko dana pojavila se vest da islandski kompozitor Jóhann Jóhannsson koji je trebalo da komponuje muziku za ovaj film nije više u toj ulozi. Više detalje o ovom događaju za sada nemamo. 

Premijera filma zakazana je za 6. oktobar. 

Preporuka