Najavljen poslednji album premilule soul dive Sharon Jones

Moderna soul legenda Sharon Jones preminula je krajem prošle godine, u svojoj 60oj godini nakon duge borbe sa rakom pankreasa. Njen prateći bend The Dap Kings najavili su poslednji album Sharon Jones & The Dap Kings, "Soul of a Woman" koji je snimljen poslednjih nekoliko meseci njenog života. Album izlazi 17.novembra za Daptone

Možete pogledati i video za pesmu "Matter of Time", koji su režirali Jeff Broadway i Cory Bailey, u kome možemo videti snimke Sharon Jones i benda sa raznih turneja.

U izjavi za medije stoji "Iako nikada više nećemo videti njenu energičnu pojavu na sceni, Sharon Jones nam i dalje daje svoju dušu i muziku. Preminula je pre gotovo godinu dana, ali tek sada imamo prilike da čijemo njeno poslednje muziko delo. "Soul ofa Woman" predstavlje pevačicu i bend na vrhuncu snage. Bend je u House of Soul studiju u Bruklinu, kreirao album koji prevazilazi granice soul zvuke u svim pravcima, i daje nam, ujedno sirovu ali i sofisticiranu muziku kao poslednje delo jedne od najuticajnijih rhytam and blues umetnica 21.veka"

The Dap King basista Bosco Man je producrao album i izjavio je "Poslednjih nekoliko godina, Sharon se borila. Kada je bila najsnažnija, tada smo ulazili u studio".

Mann  je takođe izjavio "Sharon je želela da čuje priču i da se poveže sa pesmo na ličnom nivou. Svi smo mi živeli zajedno dok smo na putu, tako da ako neko prolazi kroz nešto, ona je uvek bila uz nas. Nije mogla da peva o nečemu ukoliko i sama nije to osetila i zato je pevala iz srca."

Soul of a Woman:

1. Matter of Time
2. Sail On!
3. Just Give Me Your Time
4. Come and Be a Winner
5. Rumors
6. Pass Me By
7. Searching for a New Day
8. These Tears (No Longer for You)
9. When I Saw Your Face
10. Girl! (You Got to Forgive Him)
11. Call on God

Preporuka