Pre deset godina, 2007. godine imali smo prilike da se upoznamo sa Geraltom od Rivije,  likom iz romana epske fantastike poljskog pisca Andzeja Sapkowskog, Poljski razvojni tim CD Project Red, za prvu igru koju su kreirali, odlučili su se na veoma hrabar potez i zasnovali svoju igru na romanima do tada, van granica Poljske, malo poznatog pisca.

Sapkowski je u tom trenutku već imao status kultnog pisca koji je stekao serijom romana objavljenih tokom 90ih u Poljskog. Prva dva izdanja "Poslednja želja" i "Mač sudbine" bila su kolekcija kratkih priča, da bi od knjige "Krv vilenjaka", pa zatim romane "Vreme prezira", "Vatreno krštenje" i "Lastavičija kula", Sapkowski krenuo sa klasičnom formom romana i kroz priču o Geraltu od Rivije i njegovim prijateljima pratio sudbinu jedno fantastičnog sveta koji je stvorio. 

Prva igra objavljena 2007.godine "The Witcher" svojila je brzo, pre svega svojim kvalitetom, ljubitelje video igara, a posebno ljubitelje role-playing igara. Drugi deo "The Witcher 2: Assasins of Kings" stigao je 2011.godine, i nije bio prihvaćen sa tolikim oduševljenjem kao prva igra. Iako je mehanika igra igraču davala manje slobode nego u prvom delu, što se mnogim igračima nije dopalo, ipak je posedovala odličnu priču koja se nastavljana na prvi deo. 

CD Project Red poslušali su primedbe fanova i 2015.godine objavlili "The Witcher 3: Wild Hunt", što, ne samo da je najbolja igra iz "The Witcher" serijala, već je jedna od najboljih igara ikada stvorenih. Pored toga u narednim ogdinama objavlejna su dva masivna DLC dodatka,  "Hearts of Stone" i "Blood and Wine" koja su sama po sebi sadržala mnogo više sadržaja nego mnoge igre koje možemo naći na tržištu.

"The Witcher 3" je poslednja igra sa Geraltom od Rivije kao glavnim herojem. CD Project Red nikada nisu isključili mogućnost da će još neku svoju igru smestiti u ovaj univerzuma, ali kako trenutno rade na još jednom masivnom i veoma uzbudljivom projektu "Cyberpunk 2077" do nove igra smeštene u svet Andzeja Sapkowskog proći će još dosta vremena.

Netflix je takođe objavio da je kreće sa produkcijom tv serije koja će biti zasnovana na romanima Sapkowskog, tako da su velike šanse da ćemo već sledeće godine imati prilike da gledamo Gerlata od Rivije na malim ekranima

Do tada, da bi se zahvalio svim vernim fanovima razvojni tim napravio je kratak animirani film koji možete pogledati.

Preporuka