Empyre: Lords of the Sea Gates je novi izometrijski RPG koji nas smešta u alternativnu prošlost. Godina je 1911. Mesto New York. Velika Jabuka je potopljena i svuda se nalazi morska voda koja nije za piće. Dvanaest godina je prošlo od kako je nivo mora porastao i potopio veći deo grada. Većina populacije je otišlo, a ostali su samo najhrabriji. Na igraču i njegovoj družini je da nađe izvor pijaće vode koja može spasiti grad.

Tim iskusnih programera koji su zanat pekli u Cryteku, Codemastersu, Creative Assemblyju i drugim velikim studijima, oformili su Coin-Operated Games, sa ciljem da kreiraju igru koja će:”imati sličan šmek kao neki RPG klasici iz devedesetih.”

Empyre: Lords of the Sea Gates će imati neo-Viktorijanski duh. Na prvu loptu me vizuelno podseća na Arcanum. Potrebno je dosta posla da se po kvalitetu približi ovom teškašu RPG kategorije, ali ima potencijala.

Tim planira da dobra priča bude pokretač igre. Borbe će biti u realnom vremenu, sa mogućnošću pauziranja i postavljanja taktike. Oprobani recept iz klasičnih CRPG igara. Sve nam ovo daje nadu da će Empyre: Lords of the Sea Gates biti zabavan naslov. Više informacija o igri možete naći na njihovom zvaničnom sajtu.

Još nije određen tačan datum izlaska, ali se očekuje da bude tokom jeseni 2017. godine.

Preuzeto sa PC-IGRE.INFO

Preporuka

share