Treba ogromna doza lucidnosti da neko nazove bend The People’s Temple, po ozloglašenoj sekti, poznatoj po „masakru u Jonestownu“ kada je više od 900 članova sekte izvršilo samoubistvo. A možda je samo u pitanju mladalačka ludost, jer u trenutku kada je bend osnovan svi članovi su bili tinejdžeri.

Bend je osnovan u mestu Perru, Michigan, 2007. godine od strane braće Alex Szegedy (lead guitar) i George Szegedy (drums) i još jednog para braće Spencer Young (bass/vocals) i William Young (guitar/vocals). Do sada je bend objavio četiri albuma, od kojih su sva četiri dobila dobre ocene kritike, a i publike.

Na početku karijere opisivali su ih kao garažni bend iz 60ih jer su svirali pod jakim uticajem psihodelične muzike tog perioda.  Prvi album  Sons Of Stone su objavili 2011. godine, za etiketu HoZak. Album je karakterisala žestoka melodična gitarska svirka, praćena autentičnim vokalima braće Young, koja ne samo da je reinkarnirala zvuk psihodeličnog toka 60ih već i duh te ere.

Sledeći album More For The Masses objavljen je krajem 2012. godine, takođe na etiketi HoZak. I na njemu je zvuk benda bio sličan prvom albumu, ali sa dosta novih elemenata, koketiranja sa bluzom i shoegazeom.  Tempo pesama je malo mirniji na ovom albumu, ali pesme su i dalje odlično aražirane i veoma dobro odsvirane.

Sledeća dva albuma, oba objavljena 2014. godine samo su učvrstila reputaciju The People’s Temple kao jednog od najboljih mladih bendova. Musical Garden objavljen je u proleće 2014. godine, a Weekends Time u jesen iste godine.

Dok je Musical Garden manje-više bio po svom zvuku sličan prethodnim albumima, Weekends Time je doneo malo promena. Malo više pop elemenata uz prepoznatljivu surf rock gitaru, uz dve obrade Ariela Pinka “Loverboy” i “She’s My Girl”. Album Weekends Time snimljen je živom svirkom u studiju za samo tri dana, uz upotrebu mnogo „vintage“ opreme, po zvuku je mnogo više naginjao ka Roling Stones, Big Star i Velvet Undergrond. Produkciju je radio vlasnik State Capitol Records etikete Dan Hewitt, na kojoj je i objavljen ovaj album.

U pitanju je svakako jedan veoma kvalitetan bend, koji može da stoji rame uz rame sa bendovima sličnog muzičkog afiniteta kao Allah Las i Brian Jonestown Massacre. Ako ih od sada niste čuli, mogu da vam zavidim na zadovoljstvu koje ćete osetiti kada po prvi put budete slušali ovaj bend.